četvrtak, siječnja 15, 2009

Sukob reisa Cerića i kardinala Puljića

SARAJEVO - Reis Mustafa Cerić preksinoć je izjavio kako kardinal Vinko Puljić gradi rezidencijalno sjedište u sarajevskoj općini Stari Grad na površini od pet tisuća četvornih metara i čestitao mu na tome uz opasku kako je u rekordnom roku dobio dozvolu za izgradnju.

Jučer je reagirao kardinal Puljić i preko portala Svevijesti demantirao reisa. Kazao je kako se ne gradi rezidencijalno sjedište Katoličke crkve nego starački dom za umirovljene svećenike koji ostaju bez doma nakon što im istekne služba u župama. Naglasio je kako dozvola za izgradnju tog doma nije dobivena u rekordnom roku nego je bilo pet sudskih procesa.

Mi smo od stanara kupili kuću nobelovca Vladimira Preloga koja je usklopu Bogoslovije i budućeg staračkog doma za svećenike. Kuća je u ruševnom stanju i nema 5.000 kvadrata nego 471 kvadrat. Ona bi u budućnosti mogla biti novo rezidencijalno sjedište Katoličke crkve, ali nama je u ovom trenutku prioritet izgradnja staračkog doma za svećenike. U toj kući danas stanuju radnici koji grade taj dom. S obzirom da je kuća Vladimira Preloga proglašena spomenikom kulture, ona neće mijenjati svoj izgled - kazao je kardinal Vinko Puljić.

12.1.2009.
Pincom.info