utorak, svibnja 25, 2010

Film koji nećemo gledati

E pa ovoga je stvarno više nego dosta. Neprekidno ponavljanje nekih da "Hrvatska nije dijelila niti je počinila agresiju na BiH", postaje besmislno. Bezbroj puta isto se moglo čuti, kako od političkih predstavnika, povjesničara, pa do brojnih svjedoka vremena, ali uporno se, neznam kome više, ponavlja ova teza. Srbima i Bošnjacima sasvim je jasno kako je tekao ovaj proces. A kako je završio - svima je vidljivo. Zamarati se, bošnjačkim podvalama glede ovog pitanja, čisto je gubljenje vremena. I što je najvažnije: postoje relevantni dokazi i dokumenti, koji jasno govore što se sve događalo na prostorima tzv. BiH-e. Naravno, ako pri tome izuzmemo one koji svoje tvrdnje temelje na "rekla-kazala" ili se oslanjanju na neke prevrtljivce, kojima bi i Kvisling zamjerio.

Ako se nešto već želi ponavljati, onda bi to trebalo da bude da je "Hrvatska spašavala BH izbjeglice, ranjenike, pružala vojnu pomoć i pomagala u svim mogućim oblicima".

I dok se Hrvati zamaraju s prošlošću i stalno se u defenzivi opravdavaju, njihovi protivnici i dalje dijele BiH. Na očigled svih prisutnih. Dijeljenje će se, a to je sasvim sigurno, nastaviti do kraja. Bez obzira na takve nametnute im okolnosti, Hrvati trebaju da se bore za svoj dio koji im i pripada, te manje vremena da posvećuju propagandnim izmišljotinama iz tamnog vilajeta. Srbe koji su otkinuli svoj dio BiH ovakvo prebacivanje ne smeta, dok si Bošnjaci koji također od 1992. godine aktivno sudjeluju u tome, sve čine da drugima za to nametnu krivnju i ispanu poštena kurva. Inače, kako objasniti paradoks, gdje oni recimo u Parlamentu godinama blokiraju hrvatski javni tv-kanal, a to "opravdavaju" da se radi o vitalnom interesu Bošnjaka? Time je sve rečeno. Takvih i sličnih primjera je bezbroj, a rat je, kao što znamo već odavno završio. Ili za neke možda još nije?

Optužnica protiv generala Praljaka i ostalih bivših političkih i vojnih čelnika Herceg Bosne, ima za cilj dokazati ovu suludu tezu iz prošlosti. Međutim dokazi i činjenice su - BiH sadašnjost. Po toj logici bi onda za nekih 20-tak godina opet trebalo imati neku optužnicu za dijeljenje sadašnje BiH-e. No taj film nećemo gledati!