četvrtak, siječnja 03, 2008

Galijašević: Silajdžić i Cerić javno podržavaju mudžahedine

SARAJEVO - Političari i uticajne ličnosti koji vode Federaciju BiH još jednu godinu su iskoristili kako bi svijetu pokazali da podržavaju islamske fundamentaliste koji vrijedno rade i obučavaju se na ovom području, izjavio je za banjalučki Fokus Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam u BiH.

- Haris Silajdžić i duhovni vođa muslimana u BiH Mustafa Cerić javno podržavaju mudžahedine a samim tim i državne i vjerske institucije u Federaciji. Pored toga preko ovog dvojca se daje mogućnost vehabijama da svoje logističke baze prošire ne samo na područje BiH već da se prebace i na Kosovo - tvrdi Galijašević.
On ističe da će državni organi u Federaciji definitivno nastaviti sa svojom podrškom mudžahedinima.

Prema njegovim riječima, takva politika naškodit će svim građanima ovog područja, jer su BiH u svijetu već obilježili kao zemlju koja otvoreno podržava islamske fundamentaliste.

- BiH je predmet svih sigurnosnih agencija i ne prođu ni tri dana a da se u svjetskim medijima ne pojave tekstovi koji povezuju mudžahedine iz BiH s terorističkim napadima i Al-Qaidom. Posebno se tu ističe kako je ovo područje najjača logistička podrška Al- Qaidi i to je samo potvrda da političari u BiH dopuštaju vehabijama da rade šta god hoće - tvrdi Galijašević.

Vođa islamskih fundamentalista u BiH, Abu Hamza, prije par dana najavio je prosvjed mudžahedina u Sarajevu. Prema njegovim riječima očekuje se oko pet tisuća mudžahedina i nekoliko tisuća građana koji će pružiti podršku ovoj populaciji u potrazi za svojim demokratskim pravima koje su zaslužili časno boreći se za BiH.

3.1.2008.
Pincom.info