petak, siječnja 04, 2008

Croatia Libertas odgovara reisu Ceriću: Islam se širio sabljom

MOSTAR - Najoštrije osuđujemo i demantiramo izjavu Reis-ul-uleme Mustafe Cerića, poglavara Islamske zajednice u BiH, kako se „…islam nije širio sabljom…“, što smatramo otvorenom provokacijom i širenjem vjerske i nacionalne mržnje u BiH u trenutku kada se BiH treba boriti protiv Sila Osovine Zla, stoji u priopćenju udruge Croatia Libertas.

-Povijest je činjenično dokazala postojanje danka u krvi, janjičare, zulum i masu krvi koje su Turci i njihove kasnije poturčene sluge vladari Bosne i Huma isprolijevali na području jugoistočne Europe. Posljednjem vladaru Bosne, Stjepanu Tomaševiću je Mehmed el Fatih, koji je sebe prozvao osvajač, odrubio glavu u Jajcu a tekovine te prakse nastavljene su preko Ferhat paše sve do današnjih dana. Zadnji prestolonasljednici srednjovjekovne kraljevine Bosne, sin i kćerka posljednje kraljice Katarine, silom su oteti i islamizirani!, podsjeća Croatia Libertas

U BiH danas, stoji u priopćenju ove organizacije, postoji mnoštvo ulica imenovanih po turskim okupatorima zločincima, krvnicima kao i njihovim slugama što je paradoks u suvremenoj političkoj praksi. Bošnjaci bi morali odlučiti jesu li potomci tirana Bosne ili starosjedioci. Ako su ovo drugo onda bi morali znati da su jedina nacija na svijetu koja trgove i ulice imenuje po vlastitim tiranima.

-Mustafa ef. Cerić je prije nekoliko mjeseci organizirao Igrokaz ulaska Turskih krvnika u Bosnu. Širenje međuvjerske mržnje zakoni BiH paradoksalno omogućavaju a hrvatski, srpski a niti građanski bosanski političari nikada nisu osudili veličanje zločina Otomanskog režima. Tražimo pokretanje izglasavanja Deklaracije o osudi Otomanskog režima u BIH, a što je neophodno za budućnost ove države.

Armenija je to nazvala genocidom, a Bošnjaci to smatraju nečim pozitivnim što samo znači da se zemlja nije dovoljno demokratizirala. Kao tvrdnja koja ide u prilog nasilnom djelovanju islama danas, navodimo zahtjev Stranke za BiH, koja protivno legalnom stanju objekta, traži rušenje crkvenog zvonika Franjevačke crkve u Mostaru što možemo smatrati ponovnim napadom na kršćane u BiH kroz stoljeća. Ne treba zaboraviti kako su Franjevačka crkva i njeni svećenici podijelili stotine tona humanitarne pomoći Bošnjacima na obje obale grada da bi je kasnije islamističke falange spalile do temelja po drugi put a isto traže i danas.

Efendija Mustafa Cerića nikada javno nije osudio Otomanski režim, terorizam u svijetu danas, ratne zločine tzv. Armije BiH, pa ga pozivamo da odmah osudi ove štetne pojave koje su se dogodile u našoj povijesti kako bi izgrađivali zajedničku budućnost. Ukoliko Efendija Cerić ne osudi ove pojave smatrat ćemo kako ih i dalje otvoreno podržava te nastoji svoje ideje širiti sabljom umjesto dijalogom. Pozivamo sva tri naroda na mir, toleranciju i uvažavanje kroz dijalog izgrađen na povijesnim činjenicama kako bi svi zajedno naišli na mirnu budućnost, a ne kroz krivotvorenje povijesnih činjenica i nametanje neprihvatljivih stavova za sve koji žele mirnu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu, stoji na kraju priopćenja udruge Croatia Libertas.

4.1.2008.
Pincom.info