ponedjeljak, srpnja 12, 2010

ŽELJKO KOMŠIĆ – Princ of Bosnistan

Hrvati su danas definitivno uvjereni da im u BiH nema ravnopravnog suživota i tu su potpuno u pravu. Iako su u Ustavu deklarativno navedeni kao konstutivan narod, ponižavanjem, preglasavanjem i marginalizacijom, uživaju manja prava od prava koja uživaju nacionalne manjine u svakoj demokratski sređenoj državi.

Crovata l posavski-obzor.info

U tom kontekstu Sarajevo ima namjeru još jednom prevesti Hrvate žedne preko vode. Svjetski poznati ruski književnik Tolstoj davno je napisao: „Ako me pravariš jedan put, sram te bilo. Ako me prevariš drugi put, sram te bilo. Ali, ako me prevariš treći put sram mene bilo.“


Čast književniku, ali i bez spomenute treće prevare, za sve normalne, višak je već i druga uzastopna prevara. Sarajevo ovih dana -po drugi put uzastopno - podvaljuje Hrvatima prevaru koja je identična onoj pri prošlom biranju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ista je režija, a isti su i protagonisti među kojima je glavna faca Željko Komšić. Sklepali su ga u „princa of SDP Bosnistan“ i to sa izmišljenim hrvatskim krvnim zrnicma samo kako bi Hrvatima zamazali oči i podmetnuli im ga. Od hrvatskog u sebi Komšić ima samo hrvatski metak koji je zaslužio boreći se protiv HVO-a, zbog čega je od Sarajeva dobio odličje „Zlatni ljiljan“. Iako, zbog alergije koju izaziva kod Hrvata, više bi mu pristajalo odličje „Zlatna ambrozija“. U stvari, Komšić je sirovina i beskurpulozni tip koji - po uzoru na svojeg idola zločinca Tita - reizborom želi postati doživotni član Predsjedništva i to u ime Hrvata?! Sad već u serijalu bestidno igra ulogu sarajevske marionete pod djelatnim imenom „hrvatski“ Sejdo Bajramović. Ako Komšić i ovaj put uspije prevariti hrvatski narod, onda Hrvatima jedino preostaje reći: „Sram nas bilo“!
Čak i na Euroviziji svaki narod ima pravo glasovati i birati njemu najdražu skladbu, jedino je Hrvatima u BiH uskraćeno pravo izabrati sebi svoje predstavnike u vlast i umjesto njih to im čini unitaristička ekipa iz Sarajeva. Ostaje nepoznanica kako bi Sarajevo reagiralo ako bi recimo Hrvati i Srbi zajednički glasovali i umjesto muslimana-Bošnjaka nametnuli Šeheru građanski orijentiranog muslimansko-bošnjačkog člana Predsjedništva, koji je još uz to kao pripadnik npr. srpske vojske ranjen u borbi protiv tzv. Armije BiH kao što je Komšić bio ranjen u borbi protiv HVO-a? Kako bi u tom slučaju reagirali „temeljni“ narod i Sarajevo? Bosanska ludnica dolazi po drugi put u apsurdnu situaciju u kojoj glasačkim inžinjeringom glasači jednog naroda biraju drugom narodu člana Predsjedništva?! Iako zbog oportunizma nekih hrvatskih političkih stranaka i sluganstva Sarajevu, Hrvati u svojim redovima nemaju idealnog pa čak ni jednog zajedničkog predsjedničkog kandidata, to ne daje za pravo muslimansko-bošnjačkim strankama na ovakvu podvalu bez presedana u povijesti demokracije višenacionalnih država.

Još pri prošlim predsjedničkim izborima čak je i velikomuslimanski nacionalist Haris Silajdžić izjavio da Komšić nema legitimitet i da je ovo veoma loše za budućnost BiH jer država još nije utemeljena na građanskom principu, nego troetničkom i zato jedan narod ne smije se preglasavati od strane drugog naroda. Za predstojeće predsjedničke izbore Siljadžić je ipak promijenio mišljenje i sad podržava ovakavu prevaru jer je uvidio da Hrvati Komšićev izbor nisu progutali kao šaku „rajsengli“ već više kao neku gorku pilulu oko koje malo gunđaju, a onda ušute.


SDP je sarajevska ptica kukavica, a u hrvatsko gnijezdo podmetnuti Željko Komšić tek je kukavičije jaje sneseno nakon što je Zlatko Lagmudžija kao pijevac skočio i oplodio kukavicu. Zato „temeljni“ najviše vole onu pjesmu od Dorđa Balaševića: „Imo` sam strašnog pijetla“. Pri tome „temeljni“ zaboravljaju da je to toliko demokratski koliko je i „pijevac“ ptica. Postavlja se pitanje; zašto SDP-ov pijevac uvijek iznova skače isključivo na „hrvatske“ guske i „srpske“ patke, a nikad ne skoči na p(t)icu „dobrih Bošnja“ jer oni se i tako našaraju - njemu jebezovnim - građanskim stidnim dlačicama?! SDP ima svoje glasačko tijelo i sve više novootvorenih filijala (stranaka) bez nacionalnih atributa i normalno je što glasuju za svoga predstavnika ma tko bio u pitanju.Tu se nema što zamjeriti. Ali problem je što isti ti „nadnacionalni“ licemjerno se predstavljaju kao zaštitnici i dušebrižnici hrvatskog naroda, iako u svojim stranačkim statutima od nacionalne pripadnosti bježe kao đavo od križa. Problem je što trio Siljadžic-Tihić-Lagumdžija - uz srdačan blagosov IZ (Islamske zajednice) na čelu s reisom Cerićem - na prljav način pravi velikomuslimanski deal i to preko leđa hrvatske opstojnosti uvaljujući im Komšića.

Pri tome se busaju u svoja bosanska multi-kulti prsa i prodavajući svoja mala muda za velike bubrege, našli se baš oni pametovati o nacionalizmu i secesionizmu Hrvata i Srba u što bi čovjek i mogao povjerovati da su i oni sami za svojeg člana izabrali nekoga "građanske orjentacije". Npr. nekog muslimansko-bošnjačkog anacionalnog Komšića, a ne ultranacionalistu Siljadžića. Međutim, oni isto kao i Srbi, izaberu u Predsjedništvo biturbo-nacionalistu i podlo koristeći nepravedan izborni zakon, hrvatskom narodu pokvareno podvaljuju navodnog Hrvata koji je zapravo fanatizirani politički Bošnjak, tzv. „multietnićar“. Nevjerojatno je koliko se nisko može spustiti sarjaevsko licemjerje?!

Prljavu igru Sarajeva najlakše se može prozreti pitanjem; zašto SDP na listu za predsjedničkog kandidata ne postavi nekog svojeg građanski orijentiranog muslimana-Bošnjaka, a ne „Hrvata“ i time napravi konkurenciju muslimansko-bošnjačkim nacionalistima?! Zar u cijelom članstvu SDP-a ne postoji ni jedan građanski orijentiran musliman-Bošnjak ili crveni đavo više voli Hrvate i Srbe nego svoje Bošnje i zato ih ne biraju?! Samo slijepac ne vidi problem!!! Pri izborima u Federaciji, u kojoj većinu glasačkog tijela čine muslimani-Bošnjaci, SDP izlazi na izbore s „Hrvatom“, a u RS-u sa „Srbinom“, ali nigdje kao svojeg ne ističu kandidata iz reda muslimansko-bošnjačkog naroda???!!! Zašto Lagumdžija nema muda istaći muslimana-Bošnjaka ili bar reći kako ih u SDP-u nema pametnih jer su svi na nivou Muje i Hase glavnih junaka posprdnih viceva?! Ili iza brda valjaju nešto treće?! SDP i Sarajevo glasačkim inžinjeringom, kao prvo, razbijaju jedinstvo i političku moć druga dva naroda i tako štite muslimansko-bošnjačku premoć jer su samo oni bosanske „patriote“ i „temljni“ narod dok su Hrvati i Srbi neprijatelji što poglavito ide na ruku nacionalističkim muslimansko- bošnjačkim strankama.


Sarajevo u Komšiću ima zatupljeno i retardirano nacionalno nedonošče koje misli da djeluje, a u stvari sluša naredbe Sarajeva. Zato muslimani-Bošnjaci glasuju za njega jer im u Predsjedništvu u ime Hrvata ne treba partner koji bi bio superiorniji - u intelektualnom, političkom i nacionalnom smislu- od Sulejmana Tihića i Harisa Silajdžića. Inače ako se netko od Hrvata, (istinskih i navodnih), želi svidjeti Sarajevu i međunarodnoj zajednici, onda važi ono pravilo; „oderi po svojem narodu“.

Ako se pak neki hrvatski političar zauzme za hrvatski narod, njemu se namiještaju optužbe i montirani sudski procesi i to toliko dugo dok ga ne unište. Jesu li muslimani-Bošnjaci svjesni kakve posljedice ovo može imati?! Mogu li ovakvim institucionalnim nasiljem uvjeriti Srbe na ukidanje RS-a (Republika Srpska)?! Upravo nad Hrvatima, koji su izigrani ostali bez svojeg entiteta, muslimansko-bošnjačka FBiH više nego zorno pokazuje Srbima kako bi i oni prošli ako bi BiH bez entiteta bila uređena kao centralistička ili tzv. „građanska država s principom jedan čovjek jedan glas". Bila bi to država u kojoj bi „temeljni“ narod bio isključivi i jedini domaćin, a druga dva naroda bila bi nepoželjni podstanari.

Zbog sveg navedenog Srbi će radije izabrat rat nego što će se odreći svojeg entiteta i nitko objektivan im ne može zamjeriti jer su potpuno u pravu zbog podvala kojim se služi Sarajevo uz srdačnu asistenciju dijela međunarodne zajednice, koja na taj način pere svoju prljavu savjest iz minulog rata. Nije li 1992. god. započeo krvavi rat upravo zbog preglasavanja i izostanka dogovora među tri naroda?! Fraze kako Hrvat i Srbi u BiH koji nisu „Bosanci“ kao Komšić automatski su nacionalisti i secesionisti u stvari je sračunata sarajevska izmišljotina na kojoj „temeljni“ narod gradi svoje težnje za građansko-unitarnim uređenjem države. Ispada, čim se neki Hrvat ujutro probudi i progleda, odmah misli samo na to kako Herceg-Bosnu pripojiti Hrvatskoj. Ako je pred sam početak rata ta ideja i bila u glavi nekog Hrvata, danas u glavama Hrvata BeHa i Hrvatske takva primisao ne postoji čak ni u obliku atoma. Jer nakon što izgubiš majku, tko se normalan baca u naručje maćehe?!

Ali isto tako nitko normalan ne želi ostati vlasništvo neprijatelja koji mu radi o glavi. Hrvati BeHa su svoj na svome i prije će Miljacka presušiti nego li će oni svoja ognjišta i domovinu napustiti. BiH ne uništava onaj narod (Hrvati) koji traže svoja legitimna prava nego upravo oni koji ta prava uskraćuju. Kao potvrda neka posluži i povijesna istina: Još nikad ni jednu državu nije uništio manjnski narod već unitarizam većinskog naroda. Tako je bilo i sa Srbima u bivsoj YU, a to pravilo sad potvrđuju i muslimani-Bošnjaci i u BiH.

BeHa Hrvati su imali pomoć od svih strana samo pri raskolu unutar sebe i pri napuštanju BiH u pravcu Hrvatske. Lijepo je Mesić izjavio: "Hrvatski politički prostor treba demokratizirati kako bi izašao iz jednostrančja (HDZ) u višestrančje". Sada kada se to desilo, Mesić, ljevičarska Sorosova zaklada iz Zagreba, zatim „Hrvati“ poput Komšića i muslimansko-bošnjački unitaristi, još ljepše se smiju i pri tome tvrde kako hrvatskom teškom stanju nije krivo unitarizmom zaslijepljeno Sarajevo već su krivi Hrvati jer su se razjedinili?! To je idiotizam dostojan njihvog mentalnog sklopa.

Zna to hrvatski narod koji su hrvatski političari krivi su jer su bili naivini, a koji zato jer su oportunistički kurvini sinovi. Međutim, to nije nikakav izgovor za muslimansko-bošnjačke politikantske smicalice. I druga dva naroda (muslimani-Bošnjaci i Srbi) imaju raskol iznutra, ali im se preglašavanjem ne oduzimaju prava niti im se nameće neželjeni predstavnik u Predsjedništvu. Ako stvarno žele sačuvati BiH, od muslimana-Bošnjaka očekivalo se više mudrosti, a ne politika čiji jedini kontinuitet je figa u džepu kojom uvijek iznova marginalziraju hrvatski narod. Za sva sranja koja Sarajevo čini Hrvatima uvijek mu je opravdanje HDZ, Tuđman, Karađorđevo, Hercegovci, Hrvati Središnje Bosne, Šušak, Boban.....

Nigdje Šeher nije kriv ni za ratne podvale, ni za počinjene zločine, a ni za svoju današnju licemjernu politiku koja po uzoru na komuniste dijeli Hrvate na podobne poslušnike i nepodobne hrvatske domoljube. Krivac je uvijek netko drugi, ali nikad Sarajevo?! Ovakvim pristupom muslimani-Bošnjaci zapravo dokazuju da su gori od njima mrskih Srba kojima je petstogodišnji turski zulum i muslimansko kolaboraterstvo s otomanskim okupatorom, bilo najčesće opravdanje za sve što su činili u zadnjem ratu. Kad jednom međunarodnjaci porgledaju, ili im se strateški interesi promijene, upravo će sarajevsko šikaniranje Hrvata biti glavni razlog za mrsku im federalizaciju države od koje danas imaju prave noćne more jer federalizacija je glogov kolac u njihvu pretenziju o ekskluzivnom pravo na cijelu BiH.

I pored evidentne razjedinjenosti među hrvatskim političkim strankama, svima je poznato; o vitalnim nacionalnim pitanjima o kojima se glasuje, svi hrvatski političari uvijek su imali jedinstven stav ali su redovito preglašavani od strane muslimansko-bošnjačkih stranaka inkl. SDP. Prema tome, glavni uzrok za teško stanje Hrvata u BiH nije hrvatska razjedinjenost nego činjenica da Hrvati svoja legitimna prava ne mogu zaštiti unutar institucija vlasti već donšenjem novog i pravednijeg Ustava i u njemu pravednijeg izbornog zakona. U suprotnom jedino preostaje izvaninstitucionalno djelovanje praćeno građanskom neposlušnošću. Hrvati se moraju boriti za prava jer od Sarajeva, Banja Luke i međunarodne zajednice neće dobiti ništa na tanjuru.

U jednoj emisiji blamažnog FTV-a, sličnu prijetnju o izvaninstitucionalnom hrvatskom djelovanju izjavio i danas od hrvatskog naroda odmetnuti Krešimir Zubak. Doduše, bilo je to davno i prije nego se i sam pridružio Komši(ć)luku pa sad pjeva neku drugu pjesmu koja je plaho mila sarajevskom uhu. Upravo Zubakovi potpisi na sramne odluke donosene od strane međunarodne zajednice i Sarajeva, imaju dugročno strateško značnje i nesagledive štetne posljedice po opstojnost i ravnopravnost hrvatskog naroda. Zaključak je: Međunarodna zajednica, sarajevska ekipa i neki hrvatski poltroni stvorili su uvjete za institucionalno nasilje nad Hrvatima koje se može ispraviti jedino novim ustavnim rješenjima i novim izbornim zakonom.


Novim Ustavnim rješenjma moguće je zadovoljiti i presudu Europskog suda za ljudska prava(slučaju „Sejdić i Finci“) kojom se državi BiH nalaže ispravljanje nepravde u izbornom zakonu tako da i oni koji nisu pripadnici jednog od tri konsutivna naroda, mogu biti birani kao članovi predsjedništva BiH. Bez obzira što međunarodna zajednica štiti prava manjina u BiH, dok istovremeno fućka joj se za pravima konstutivnih Hrvata, neka se uvede npr. četveročlano Predsjedništvo. Svaki od tri konstutivna naroda birao bi isključivo svojeg predstavnika a ostali Sejdići, Finci, Romi, Bosnistanci, „građani“ i sl. neka se za svojeg četvrtog člana bore sa ili unutar anacionalnog SDP-a, ali pod uvjetom da ne mogu kandidirati nekog kandidata iz reda tri konstutivna naroda, jer su oni isključivo „vlasništvo“ konstutivnih naroda. U pitanju je izborni zakon identičan onom u USA samo što se tamo bira jedan predsjednik a ovdje predsjedništvo od četiri člana. Hrvatske stranke bi u predkandidaturi kandidirale svaka svojeg kandidata a onaj tko dobije najviše glasova za tog hrvatskog kandidata glasovao bi kompletan hrvatski blok. Za četveročlano Predsjedništvo uvesti četverogodišnji mandat u kojem bi predsjedavajuća uloga bila rotirajuća tako da sve četiri člana budu presjedavajući po godinu dana. Ili, zbog uštede novca, još bolje je rejšenje osmogodišnji mandat s dvogodišnjim rotiranjem svakog člana Predsjedništva.

Ovakvim izbornim zakonom bio bi i vuk sit i ovce na broju, jer bi se izbjegla bilo kakava mogućnost preglasavanja i manipulacije glasačkim inžinjeringom. Za sve one koji stvarno vole ravnopravnu i cjelovitu BiH, eto pravde i dogovornog rješenja. Umjesto nametnutim sporazumom, braća su jedino dogovorm uspjela sagraditi zajedničku kuću. Tko navedene činjenice ne akceptira taj unitarista i nacionalista, a onaj tko ih ne može skužiti taj i kad skoči u vodu čuje se gluuup.