utorak, kolovoza 12, 2008

Protivnicima gradnje džamije u Neumu prijete "odrubljivanjem glave"

NEUM - U samo tri tjedna na adresu Općine Neum iz Amerike je stiglo i treće prijeteće pismo, u kojem se, uz lavinu psovki, iznose i prijetnje Hrvatima na tome području, saznaje Večernji list.

Kao i u prva dva slučaja, i to je pismo stiglo iz Chicaga, a njegovi su se autori potpisali kao "Alahovi sveti ratnici". Po rukopisu i sadržaju može se zaključiti da su i to treće pismo poslali isti oni provokatori kao i ranije, s time da sada nisu navedena imena ili nadimci.

Opet je, piše Večernjak, tematika gradnja džamije u Neumu, za koju "Alahovi sveti ratnici" tvrde da će biti sagrađena "po svaku cijenu". Svima onima koji to budu ometali, navode provokatori u svome pismu, "bit će odrubljena glava".

Uz džamiju, koja ustvari nikada i nije postojala u Neumu, u tome se prijetećem pismu ponovo ističu neke "super jake" teritorijalne pretenzije na Neum i dosta šire.

"Treba Mesić i Sanader u Zagrebu da znaju. Od Konavala do Metkovića to je zemlja Izetbegovića" - to je jedan od nacionalističkih stihova izrečenih u trećem prijetećem pismu upućenom na adresu Općine Neum.

Kao po nekom uhodanom scenariju, i u tome se prijetećem pismu prijeti prekidom radova na gradnji budućeg mosta Komarna-Pelješac.

U istragu cijelog slučaja, uz policiju, opet je uključena i SIPA, a još se istražuju i okolnosti slanja prva dva prijeteća pisma.

12.8.2008.
Pincom.info